• Het geheim van de voetbalmeiden – Gerard van Gemert

Luna en Soof trainen elke dag met de jongens mee. Maar bij het buurtvoetbaltoernooi mogen ze niet meedoen van Liam. Luna en Soof besluiten om in het geheim een meisjeselftal in te schrijven.

• Lezen

Dit boek uit de serie: Het geheim van ... is te leen met je biebpas bij de bibliotheek.

En lees je liever vanaf een telefoon, laptop of e-reader, het boek is ook als e-book te leen bij de Online Bibliotheek.

• Kijken

Hou jij ook wel van een potje voetbal? Dat komt goed uit, want deze zomer is het EK voetbal. Kijk hier wanneer Nederland in actie komt.

• Luisteren

Het liedje dat speciaal voor het EK voetbal van deze zomer geschreven is, heet ‘We are the people’. Het is geschreven door de Nederlandse DJ Martin Garrix, in samenwerking met de Ierse band U2 en je kunt er hier naar luisteren.

• Doen

Wil je graag een goede voetballer worden? Neem een kijkje in het voetbalpark van Otto. Hij geeft je allerlei voetbaltips om thuis, nou ja eigenlijk buiten, te oefenen.

• Weten

Er is ook een officieel boek over het EK 2020 uitgebracht met alles wat je moet weten over het gigantische voetbalspektakel.

• Naar de overkant – Wouter Klootwijk

Steef en Eefje zijn onafscheidelijk, ook al stroomt er een brede rivier tussen hun huizen. Op hun vlot varen ze heen-en-weer en vanuit hun hut in de hoogspanningsmast speuren ze samen naar de zee.

• Lezen

Dit verhaal over een warme vriendschap, gescheiden door een rivier, kabbelt rustig voort. Het is eenvoudig geschreven in korte zinnen en behapbare hoofdstukken. Heerlijk om rustig te lezen. Leen het snel in de bieb.

Of leen dit prachtige verhaal als e-book via de Online Bibliotheek.

• Kijken

In Naar de overkant overstroomt de rivier. Op jeugdbieb.nl vind je allerlei boeken, filmpjes en animaties over rivieren. Zo kom je te weten hoe een rivier ontstaat, waarom die soms overstroomt en hoe de waterkringloop werkt.

• Doen

In het boek timmert Steef een vlot om de rivier over te steken. Daar moet je wel even bij nadenken, want het vlot moet natuurlijk niet zinken en je wilt ook dat-ie vooruit komt. Op de website van Natuurmonumenten leggen ze uit hoe je zelf een mini-natuurvlot maakt. Hoe snel gaat die van jou?

• Weten

Door Nederland stromen heel veel rivieren, dat zijn een soort snelwegen op het water waar elke dag wel zo’n 8.000 grote schepen (beroepsvaart) overheen varen. Dat is dus best druk. Janouk van Het Klokhuis zoekt uit hoe dat drukke waterverkeer wordt geregeld.

• Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa – Tosca Menten

Maashi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

• Lezen

Dit negende deel in de serie van Dummie de Mummie kun je natuurlijk lenen bij ons in de bieb.

En als e-book bij de Online Bibliotheek.

• Luisteren

Wist je dat Dummie de Mummie een eigen liedje heeft? Echt geniaal! Als je hierop klikt, kun je zelf ook lekker meezingen, want moeilijk is het niet.

• Kijken

Wil je weleens wat meer weten over de schrijfster van Dummie de Mummie? Kijk dan naar dit filmpje en kom alles te weten over Tosca Menten.

• Doen

Verkleed jezelf eens als een mummie, je hebt alleen maar héél véél wc-rollen nodig en een beetje fantasie … Gaat lukken toch?

• Weten

Wist je dat er vijfentwintig soorten krokodilachtigen bestaan? Dit zijn niet allemaal echte krokodillen. In de familie 'krokodilachtigen' bestaan vier groepen: echte krokodillen, alligators, kaaimannen en gavialen. (BeekseBergen.nl)