• Dolfje Sneeuwwolfje - Paul van Loon

Dolfje en Noura rennen door de sneeuw in het bos, als er grote brokken sneeuw gegooid worden. Ook horen zij rare geluiden. Ze zijn bang en schuilen in het huisje van Opa Weerwolf, maar ook daar horen zij geluiden.

• Lezen

Dit spannende boek kun je als e-book lenen bij de online Bibliotheek en natuurlijk bij de 'gewone' de bibliotheek.

• Luisteren

Droom jij stiekem ook wel van een echte sneeuwstorm, terwijl jij gezellig binnen bent? Luister hier maar eens hoe dat klinkt.

• Kijken

Veel dieren krijgen in de winter een wintervacht, dat zie je in deze aflevering van Huisje Boompje Beestje.

• Doen

Teken een mooie sneeuwvlok. In dit filmpje zie je hoe je dat heel makkelijk zelf doet.

• Weten

Alle sneeuwvlokken hebben zes kanten en toch zien ze er allemaal anders uit.

• De jongen die met de dieren schaatste – Edward van de Vendel & Beorn Nijenhuis

Veel kinderen dromen ervan ooit mee te doen aan de Olympische Spelen. Voor topschaatser Beorn Nijenhuis kwam die droom echt uit! Maar voor het zover was, moest hij heel veel oefenen en trainen …

• Lezen

Dit mooie boek met prachtige plaatjes is natuurlijk te leen bij onze bibliotheek.

• Luisteren

Luister naar dit mooie liedje over schaatsen.

• Kijken

Wil je alvast weten hoe het boek er uitziet, dat kan hier.

• Doen

Kijk je graag naar schaatsen? Neem dan eens een kijkje op schaatsen.nl. Hier vind je de kalender met daarop alle grote schaatswedstrijden voor 2020-2021.

• Weten

Wist je dat ook onze koning Willem-Alexander van schaatsen houdt? Hij heeft toen hij nog een prins was zelfs meegedaan aan de Elfstedentocht, een schaatstocht van wel tweehonderd kilometer. Later vroeg hij zijn vriendin Máxima ten huwelijk op het ijs.

• Oma Knetter - Winter & wonder – Sophy Henn

In de stad wordt een talentenjacht gehouden. Jet en haar vrienden willen heel graag meedoen. Maar Oma Knetter, de bijzondere oma van Jet, lijkt met haar vriend Bobby Warelief de show te willen stelen. Er zit voor Jet niets anders op dan een Oma Knetterstreek uit te halen.

• Lezen

Dit grappige boek kun je met je biebpas lenen bij onze bibliotheek.

• Luisteren

Heb je weleens een dansende sneeuwpop gezien? Luister maar eens naar dit vrolijke liedje over Frosty de sneeuwpop.

• Kijken

Blader alvast eens online door het boek. Klik voor een fragment op ‘Lees een stukje’.

• Doen

Maak zelf heel veel sneeuwvlokken van papier. Hoe je dat kunt doen, zie je hier.

• Weten

Davina Michelle deed mee met het vijfde seizoen van IDOLS, een talentenjachtprogramma op de Nederlandse televisie. Ze won niet, maar werd wel bekender hierdoor. Ze brak door met een liedje van P!nk en is één van de beroemdste Nederlandse zangeressen van nu.