• Silas en de wolf – Selma Noort

Silas is verhuisd naar het zuiden. Hij ontmoet in het bejaardenhuis een oude dame. Hij heeft een echte wolf gezien en zij zegt dat hij dat geheim moet houden. Maar in het dorp wonen ook jagers ...

• Lezen

Dit spannende boek is een echte aanrader, leen het snel in de bieb of in de online Bibliotheek.

• Luisteren!

Heb jij ooit een huilende wolf gehoord? Luister maar. Scrol naar beneden en klik op het geluidsfragment.

• Kijken!

Wil je weten waarom een wolf huilt? Dit filmpje van Studio Snugger legt het uit.

• Doen!

Op deze kaart ontdek je waar de laatste tijd weer wolven in Nederland worden gezien.

• Weten

Wolven leven in roedels, een groep van soms wel dertig wolven bij elkaar, waarbij één mannetje de baas is.

• Winterhuis Hotel – Ben Gutterson

Het slimme weesmeisje Elizabeth belandt in een raadselachtig hotel. Daar ontdekt ze een geheimzinnig oud boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Op het Winterhuis Hotel rust een vloek. Kan Elizabeth de vloek opheffen? En wat is er toch met dat familiegeheim?

• Lezen

Leen dit spannende boek in de bieb en dompel je onder in een magisch avontuur met geheimzinnige codes, krakende traptreden, en tinkelende kroonluchters.

En voor wie meer wil lezen: deel 2 en 3 van Winterhuis Hotel zijn al net zo betoverend goed en mooi.

• Luisteren!

Luister op ikvindlezenleuk.nl naar het begin van het boek. Scrol naar beneden en klik op de video.

• Kijken

Neem alvast een klein voorproefje op dit heerlijke boek om helemaal in weg te duiken met warme chocomel en lees het eerste hoofdstuk.

(bron: kinderboeken.nl)

• Doen!

Elizabeth en Freddy, die ook in het Winterhuis Hotel woont, zijn allebei dol op woordladders maken. Ze nemen dan allebei een woord met evenveel letters. Door telkens één letter te veranderen, komen ze van het ene woord bij het andere. Bijvoorbeeld: lees- leek – beek – boek.
    Probeer zelf maar eens: Van ‘taal’ naar ‘naam’ of van ‘heks’ naar ‘duif’. De oplossingen staan op pagina 80 en 100 in het boek.

• Weten

De bibliotheek is niet alleen een stenen gebouw, maar bestaat ook virtueel. Er valt daar van alles te beleven en te ontdekken. Stap er maar eens binnen.