Lees- en doetips voor thuis

Hier vinden jullie leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8.

Zin in de zomer!
Hoera: het is zomer! En dan is het ook nog eens heerlijk zomervakantie. Lekker naar zee voor een duik in de golven, of met een plons het zwembad in, op vakantie met de auto of het vliegtuig. Of gewoon lekker thuis met eindeloos veel tijd om in de zandbak te spelen, hutten te bouwen of bootje te varen in de woonkamer. En natuurlijk om lekker veel boeken te lezen. Op deze speciale pagina vinden jullie leuke lees-, luister- en doetips voor thuis (4-12 jaar).

Groep 1, 2 en 3

Joepie: het is zomervakantie! Boer Boris gaat daarom lekker een dagje naar zee, Kolletje en Dirk bleven de zonnigste avonturen en ook Ties en Trijntje en andere bekenden vieren de zomer.

Groep 4, 5 en 6

Lees mee over Wombat en Vos die mee doen aan een zandkastelenwedstrijd. Julia zet alles op alles om van Hotel Flamingo weer een zonnige bruisende boel te maken. En Greg gaat met zijn familie met de camper van zijn oom op vakantie.

Groep 7 en 8

De Texel-vakantie van Samuel wordt ineens heel spannend als hij samen met Tess op zoek gaat naar haar onbekende vader. In het verlangen van de prins weet Lode te ontsnappen naar een schip, dat is getroffen door de vloek van een geheimzinnige prins.

Nog meer lees- en doe-inspiratie

Wil je nog meer lees- en doe-inspiratie? Hieronder vind je de vorige edities uit 2021 terug:

- Voor de winterboeken kun je hier terecht.
- Die van februari 2021 lees je hier
- De tips uit april 2021 lees je hier.
- De mei-tips vind je hier.