Thuistips

Welkom op deze speciale pagina van de nieuwe bibliotheek. Hier vinden jullie leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8.

Voor nog meer lees- en doe-inspiratie vind je hier de tips van april en hier die van mei. Ook die van juni kun je terugvinden en wel hier. Voor de Kinderboekenweek maakten we een speciaal overzicht, dat vind je hier

Groep 1, 2 en 3

Wat fijn dat iedereen dit schooljaar gewoon weer naar school gaat. Want er is altijd van alles te beleven. Je maakt er vrienden, leert allemaal nieuwe dingen en er valt veel te ontdekken. Lees maar snel hoe het Kleurenmonster, dino Tirza en Ada Dapper hun eerste stappen op school zetten.

Groep 4, 5 en 6

Wijze lessen leer je niet alleen op school. Ook thuis en met je vrienden valt van alles te leren en te ontdekken. Lees het allemaal in deze spannende, grappige boeken boordevol beesten: een zwartvoetbunzing die moet worden gered, een superslimme, fantastische vos en heel veel magische dieren.

Groep 7 en 8

In de klas maak je van alles mee. Soms gebeurt er ook iets heel heftigs wat veel indruk maakt. In deze bijzondere boeken over een ernstige ziekte en een aangeboren lichamelijke afwijking is dat ook het geval. Dan blijkt maar weer eens hoe belangrijk vriendschap is.