Thuistips

Welkom op deze speciale pagina van de nieuwe bibliotheek. Hier vinden jullie leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8.

Jaah … het is WINTER! Net als in deze boeken. Dus ga er maar eens lekker voor zitten – heerlijk knus binnen met een warme chocomel – en duik in verhalen over sneeuwpret, schaatsen, sneeuwstormen en dieren in de winter. Alle boeken zijn tot 19 januari 2021 te leen via de BiebDrive, onze speciale afhaalservice, en vaak ook online.

Voor nog meer lees- en doe-inspiratie vind je hier de tips van april en hier die van mei. Ook die van juni kun je terugvinden en wel hier. Voor de Kinderboekenweek maakten we een speciaal overzicht, dat vind je hier. Het overzicht van november lees je hier terug.

Groep 1, 2 en 3

Soms is winter even niet leuk. Zo heeft Kikker heeft het alleen maar koud. Is de boerderij van Boer Boris helemaal ondergesneeuwd. En komen bij heksje Foeksia de sneeuwpoppen tot leven.

Groep 4, 5 en 6

Fans van Dolfje kunnen lekker wegduiken met Dolfje Sneeuwwolfje, waarin Dolfje en Noura zich moeten verschuilen voor sneeuwhopen en elkaar spannende verhalen vertellen. Of ben jij een schaatsfanaat? Lees dan het prachtige verhaal over Beorn Nijenhuis en zijn droom om aan de Olympische Spelen mee te doen. Of zou jij liever net zo’n gekke oma willen hebben als Jet? Dan is Oma Knetter: Winter & wonder echt iets voor jou.

Groep 7 en 8

Lees alles over Silas die nieuwe vrienden maakt en op avontuur gaat in het bos in Silas en de wolf. Of sluip mee met Elizabeth door de donkere gangen van het WinterHuis Hotel en ontrafel samen met haar een duister familiegeheim.