Thuistips

Welkom op deze speciale pagina van de nieuwe bibliotheek. Hier vinden jullie leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8.

Voor nog meer lees- en doe-inspiratie vind je hier de tips van april en hier die van mei

Groep 1, 2 en 3

Wat nou als een stoere zeerover helemaal niet kan zwemmen? Zouden Gorgels echt bestaan? En wie is toch die onbekende man die bij de familie Oelewapper om hulp vraagt ? Lees het allemaal in deze spannende en grappige boeken, met leuke kijk- en luister- en doetips.

Groep 4, 5 en 6

Wat moet je doen als er een boos popcornmannetje uit de magnetron springt, je ineens piraten als buren krijgt en een ninja met een samoeraizwaard komt oppassen? Lees het allemaal in deze grappige boeken, met leuke kijk- en doetips.

Groep 7 en 8

Houd je wel van een beetje griezelen? Dan is het derde deel van de Griezelbus wel wat voor jou. En alle andere delen natuurlijk ook. Misschien vind je het wel zó spannend dat je toch voordat je gaat slapen, nog even onder je bed kijkt, want misschien....
Zijn gewone dieren eigenlijk ook niet heel bijzonder? Daar kom je achter in het korte verhalenboek over doodgewone dieren.