Thuistips

Welkom op deze speciale pagina van de nieuwe bibliotheek. Hier vinden jullie leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8.

Vriendschap kent vele gezichten: vrienden zijn door dik en dun, samen leuke dingen doen. Maar vriendschap kan ook hoekig en grillig zijn, met wantrouwen en ruzie. Dan is er natuurlijk nog de warme, onvoorwaardelijke liefde voor je familie. En laten we vooral die vlinders in je buik van verliefd zijn niet vergeten. Veel leesplezier met deze mooie verhalen over Vriendschap & Liefde. Alle boeken zijn tot 2 maart 2021 te leen via de BiebDrive, onze speciale afhaalservice, en vaak ook online.

Voor nog meer lees- en doe-inspiratie vind je hier de tips van april 2020 en hier die van mei 2020. Ook die van juni kun je terugvinden en wel hier. Voor de Kinderboekenweek maakten we een speciaal overzicht, dat vind je hier. Het overzicht van november lees je hier terug en voor de winterboeken kun je hier terecht.

Groep 1, 2 en 3

Lees of luister naar het verhaal van Kikker die verliefd is, maar niet weet hoe hij dit de liefste Eend ter wereld moet laten weten. Geniet van prachtige gedichtjes en mooie tekeningen in Jij bet de liefste. Of smul van het verhaal van Vos en zijn wantrouwende vrienden Das en Wasbeer: is Vos nou een boef of niet?

Groep 4, 5 en 6

Ayla mag niet meedoen aan de Miss Eenhoornverkiezing. Hoe gemeen is dat? Samen met haar vrienden verzint ze een list. Meneer Blobvis is op zoek is naar de liefde van zijn leven. En Winnie de Poeh beleeft in de gelijknamige klassieker avonturen met zijn trouwe vrienden.

Groep 7 en 8

In Evi, Nick en ik ontmoet Flora eerste Evi en daarna Nick. Ze vindt ze allebei nogal raar. Maar ook rare kinderen kunnen je vrienden worden. En in Die zomer met Jente worstelt de stille Marie met haar nieuwe vriendschap met die ongrijpbare Jente.