Het jaarverslag van de nieuwe bibliotheek

Het jaar 2016 stond in het teken van hoogtepunten zoals lasergamen tussen de boekenkasten, de lanceringen van Voorleesexpress en blogsite Biblyo en de 5-miljoenste bezoeker. En niet te vergeten: de klantonderzoeken onder de klassieke bibliotheek-bezoekers die ook in 2016 voor onze bibliotheek heel mooie scores lieten zien. Meer is te lezen in ons jaarverslag 2016.

Lancering ZEPservice

Op donderdag 26 september was het zover: ZEPservice, een nieuwe online dienst van de bibliotheek, speciaal voor zzp’ers, werd officieel gelanceerd. De openingshandeling werd verricht door de heer Rijsberman, gedeputeerde van de provincie Flevoland, en directeur Chris Wiersma.

Local Heroes

Wie was de Local Hero van 2016? Kijk het terug! 

(Her)Opening Corrosia

Op zaterdag 13 februari vond de feestelijke (her)opening plaats van het vernieuwde Corrosia. Burgemeester Franc Weerwind opende het vernieuwde gebouw officieel om 19.30 uur. Daarnaast was het gebouw van 12.00 uur tot 24.00 uur geopend en was er van alles te doen en beleven voor jong en oud met muziek, optredens, eten, literatuur, beeldende kunst en performances.
De nieuwe bibliotheek, Corrosia Theater, Expo & Film, De Schoor Welzijnswerk Almere, het gebiedskantoor Almere Haven en het gloednieuwe Triade Café zijn de (nieuwe) bewoners van deze hotspot op de Markt in Almere Haven.
 

Opening Corrosia

De nieuwe bibliotheek 2016 in cijfers

de nieuwe bibliotheek in cijfers

E-sports event

Voor game-minnend Almere bedacht de nieuwe bibliotheek iets verrassends en nieuws. Op zaterdag 15 oktober organiseerden wij van 19.00 tot 23.00 uur een e-sports event in bibliotheek Stad. Waarom in de bibliotheek? We wilden hiermee laten zien dat de bibliotheek meer is dan alleen een boeken-uitleen-paleis en een plek om fijn te studeren en te werken

Expositie Astrid H. Roemer

Op woensdag 25 mei opende burgemeester Franc Weerwind een bijzondere expositie in bibliotheek Stad: Roemers drieling. De tentoonstelling is genoemd naar de trilogie van Astrid H. Roemer, een literaire verbeelding van een tribunaal dat nooit heeft plaatsgevonden: de berechting van de daders van de Decembermoorden in Suriname.