Landelijk lenen

Met je eigen bibliotheekpas boeken lenen en inleveren bij een andere bibliotheek dan waar je ingeschreven staat? Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Interbibliothecair lenen

Kun je een bepaald boek cd of dvd niet vinden in onze catalogus, dan kun je ook reserveren buiten Flevoland. Klik op de afbeelding voor meer informatie

Interbibliothecair lenen

E-books app

Met deze app heb je altijd en overal de mooiste e-books in je broekzak. Kies uit meer dan 22.000 e-books. Je kunt 10 e-books tegelijk lenen. Elk boek blijft drie weken in de app staan en verwijnt daarna automatisch. Onlangs (april 2019) is de app vernieuwd. Problemen zijn verholpen en op veler verzoek is er nu een dag- en nachtstand beschikbaar en kan de app ePUB3-bestanden lezen.

Bereslimme boeken!

Bereslimme boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Klik op de afbeelding voor een gratis kenningsmakings-periode!

Bereslimme boeken

Muziekweb

Muziekweb is een landelijke service van de Centrale Discotheek Rotterdam. De Centrale Discotheek Rotterdam heeft bijna alle in Nederland uitgebrachte cd's en daarnaast een groot aantal muziek-dvd's en lp's.
De nieuwe bibliotheek heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Coldplay. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij. Bijna alle muziek is via Muziekweb aan te vragen!

E-books lezen en lenen

E-books leen je bij de (landelijke) Bibliotheek! Met een lidmaatschap van de nieuwe bibliotheek heb je keuze uit vele duizenden e-books voor tablet, smartphone of e-reader!

Sinds september 2020 is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek en wil je wel e-books lezen? Sluit dan een lidmaatschap af in de bibliotheek, of klik op de knop hieronder!

Digitale bronnen van de bieb nu ook thuis beschikbaar

Al behoorlijk wat jaren worden er, behalve e-books en luisterboeken, ook digitale bronnen aangeboden door bibliotheken. Dit zijn onder andere een theoriecursus voor het rijbewijs, Het Financieel Dagblad, de woordenboeken van Van Dale, de Uittrekselbank en LiteRom van NBD Biblion, voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek en nog veel meer. Tot voor kort waren ze vrijwel allemaal alleen te raadplegen en te doorzoeken in de bibliotheek, nu zijn ze dus ook thuis te bekijken en gebruiken. Ben je lid van de bibliotheek, dan kun je inloggen met de gegevens van je bibliotheekabonnement.

Weten welke digitale bronnen er beschikbaar zijn? Dat is hier terug te lezen.